+31 76 5716333

ADVIES GEVELDETAILS ZINKEN GEVELBEKLEDING AAN DE KUST

Zinken gevelbekleding details

Strakke geveldetails van zinken gevelbekleding en een diagonaal lamellen patroon bepalen het unieke en opvallende ontwerp bij de bouw van een nieuw zeilcentrum. In de praktijk en uitvoering kwamen diverse technische aandachtspunten naar voren.

De locatie aan de kust in Scheveningen geeft een zout klimaat met extreme windbelasting op de gevels. Dit stelde specifieke eisen aan de opbouw en afwerking van het gevelsysteem.

Afbouw Gevelsupport is daarom gevraagd advies te geven over de geveldetails en om tijdens de bouw diverse belangrijke randvoorwaarden en uitvoeringsaspecten te controleren.


Zinken gevelbekleding advies
Detail zinken gevelbekleding

Diagonale zinken lamellen als gevelbekleding

Bij plantoetsing werden constructieve berekeningen voor de montage van de basispanelen (de zogenaamde binnendozen) gecontroleerd, en geveldetails waar nodig gecorrigeerd. Dit leverde uiteraard ook discussie op over enkele uitgangspunten van de ontwerper.

Uiteindelijk werd tijdens de bouwinspecties gekozen voor een extra bevestiging van binnendozen. Onder andere moest ook de luchtdichting tussen bouwdelen en langs kozijnen extra worden nagelopen. De diagonale zinken lamellen als gevelbekleding geven het zeilcentrum een markante uitstraling.

Een mooi eindresultaat waarbij de combinatie van advies, plantoetsing en aansluitend projectcontroles heeft bijgedragen aan de kwaliteit.

Laat opbouw gevelbekleding toetsen en controleer dit ook bij uitvoering gevelbekleding!


AFBOUW GEVELSUPPORT

Heusing 16   Breda
Postbus 3349   4800 DH Breda
Google maps

Openingstijden

Maandag 08.00 - 18.00
Dinsdag 08.00 - 18.00
Woensdag 08.00 - 18.00
Donderdag 08.00 - 18.00
Vrijdag 08.00 - 18.00

Contact

+31 76 5716333
WhatsApp

info@afbouw-gevelsupport.nl

© Copyright Afbouw Gevelsupport | Privacybeleid | Algemene voorwaarden