+31 76 5716333

COBC KWALITEITSCONTROLE GELIJMDE STEENSTRIPPEN

Gevels van nieuwe bouwprojecten worden steeds vaker afgewerkt met gelijmde steenstrippen. Dit geeft het uiterlijk van metselwerk in combinatie met hoge isolatiewaarden en een lichtgewicht gevelopbouw.


Afhankelijk van de situatie en gebouwhoogte moet bij de vergunningaanvraag van projecten met steenstrippen gevels vooraf een risicobeoordeling (check veiligheid) worden gedaan. Deze gevels worden als samengesteld systeem gekeurd, aangebracht door erkende bedrijven, en zowel bij realisatie en na oplevering (in gebruik) extra op kwaliteit gecontroleerd.

De eisen en uitgangspunten voor deze controle komen vanuit het COBc (gemeentelijk werkgroep toezicht bouwconstructies) en zijn meteen actueel bij start en voorbereiding van bouwprojecten.


Extra kwaliteitscontrole voor veiligheid

Eigenaren van (woon)gebouwen moeten alert zijn en zorgdragen voor veiligheid in de omliggende openbare ruimte langs gevels van hun gebouw. Het is daarom belangrijk dat de conditie van deze gevels met gelijmde steenstrippen periodiek wordt gecontroleerd.

Daarbij wordt onder andere gevraagd om lijmhechting van de steenstrippen in de gebruiksfase (als gevels blootstaan aan weer en wind) te blijven controleren. Wij beoordelen daarvoor alle symptomen van veroudering van de afwerklagen, eventuele gebreken die er zijn, en doen herkeuringsproeven voor de hechting. Bevindingen daarvan worden vastgelegd in een conditierapport en logboek.

Wordt uw gebouw of bouwproject afgewerkt in gevels met gelijmde steenstrippen en hebt u vragen over de eisen, inspectieprotocol en kwaliteitscontrole die daarvoor gelden? Schakel ons dan in om u te helpen.


AFBOUW GEVELSUPPORT

Heusing 16   Breda
Postbus 3349   4800 DH Breda
Google maps

Openingstijden

Maandag 08.00 - 18.00
Dinsdag 08.00 - 18.00
Woensdag 08.00 - 18.00
Donderdag 08.00 - 18.00
Vrijdag 08.00 - 18.00

Contact

+31 76 5716333
WhatsApp

info@afbouw-gevelsupport.nl

© Copyright Afbouw Gevelsupport | Privacybeleid | Algemene voorwaarden