+31 76 5716333

MJOP GEPLEISTERDE GEVELS

Een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) is een rapport waarin staat wanneer welk onderhoud plaats moet vinden en wat de kosten hiervan zullen zijn. Het betreft alle gemeenschappelijke gebouwzaken waaronder in ieder geval ook de gevel.


Reserveert uw VvE voldoende budget voor gevelonderhoud en is daarvoor een MJOP opgesteld?

Met name voor gevels met een gepleisterde afwerking is periodiek onderhoud (o.a. schilderen) noodzakelijk om degradatie te beperken en de technische conditie op peil te houden. Bij gepleisterde buitengevelisolatie is bijvoorbeeld elke acht tot tien jaar schilderonderhoud verplicht.

Voor elke Vereniging van Eigenaren (VvE) is het wettelijk verplicht om voldoende budget te reserveren voor het onderhoud van gebouw en gevels. De beste manier is om daarvoor een MJOP op te laten stellen en om voor gepleisterde gevels een conditiemeting te laten doen.


Conditiemeting

Het MJOP betreft alle (ge)bouw(onder)delen en bestaat uit een kostenprognose voor herstel- en onderhoudswerk over een periode van 10, 15 of soms 25 jaar. Bij gepleisterde gevels kijken we naar een kortere periode. Dat doen we met een conditiemeting voor de gevels en een (conditie)rapport waarin onderhoudsacties voor een periode van 1-5 jaar worden omschreven.

Door dit op een tijdig moment te doen, kunnen wij in een vroeg stadium aangeven of er onderhoudsacties nodig zijn. We kijken dus ook of dat wellicht direct nodig is. Denk daarbij niet alleen aan het schilderen van gepleisterde gevels, maar ook aan het herstellen van (gebruiks)schade, verbeteren van aansluitdetails of tijdig vervangen van verouderde bouwkundige afdichtingen.


AFBOUW GEVELSUPPORT

Heusing 16   Breda
Postbus 3349   4800 DH Breda
Google maps

Openingstijden

Maandag 08.00 - 18.00
Dinsdag 08.00 - 18.00
Woensdag 08.00 - 18.00
Donderdag 08.00 - 18.00
Vrijdag 08.00 - 18.00

Contact

+31 76 5716333
WhatsApp

info@afbouw-gevelsupport.nl

© Copyright Afbouw Gevelsupport | Privacybeleid | Algemene voorwaarden