+31 76 5716333

GEVELRENOVATIE APPARTEMENTENCOMPLEX HAARLEM NA TE LATE SCHILDERBEURT

Appartementencomplex Haarlem na gevelrenovatie
Schadeonderzoek buitengevelisolatie Haarlem

Het appartementencomplex uit 1990 van een Vereniging van Eigenaren (VvE) in Haarlem, vertoonde na een schilderbeurt schade, onthechting en scheurvorming in de gevel. Het afbouwbedrijf dat daarop werd aangesproken schakelde Afbouw Gevelsupport in voor een onafhankelijke schadebeoordeling en hersteladvies.

Uit ons onderzoek bleek onder meer dat diverse bouwkundige details niet duurzaam waren uitgevoerd (onder andere muurafdekkers verkeerd aangebracht), er te lang was gewacht met het uitvoeren van onderhoud, de grondmortellaag was verpulverd en kitvoegen waren versleten.

De pleisterlaag was na twintig jaar pas voor het eerst geschilderd, terwijl dit eigenlijk al na acht tot tien jaar moet gebeuren om te voorkomen dat deze poreus en schraal wordt.

Herstel isolatielaag Haarlem
Herstel wapeningslaag Haarlem

Prettiger wonen met goed onderhoud

Ons advies was onder meer om de pleisterlagen volledig te vervangen. Dit advies is overgenomen door de VvE. Wij hebben hen ook geholpen met het opstellen van de werkopdracht en we hebben de uitvoering van het herstel begeleid.

Dankzij de complete vervanging van de pleisterlagen, kon de vernieuwde gevel worden opgeleverd met verzekerde garantie. Het is de intentie van de VvE om de garantie na tien jaar voor nog eenzelfde periode te verlengen. Daarvoor moeten de vernieuwde gevels goed worden onderhouden, inclusief schilderbeurten.

Wij voeren periodieke inspecties uit en adviseren wanneer welk onderhoud moet worden uitgevoerd. Een appartement zonder schade en scheuren woont een stuk prettiger.


AFBOUW GEVELSUPPORT

Heusing 16   Breda
Postbus 3349   4800 DH Breda
Google maps

Openingstijden

Maandag 08.00 - 18.00
Dinsdag 08.00 - 18.00
Woensdag 08.00 - 18.00
Donderdag 08.00 - 18.00
Vrijdag 08.00 - 18.00

Contact

+31 76 5716333
WhatsApp

info@afbouw-gevelsupport.nl

© Copyright Afbouw Gevelsupport | Privacybeleid | Algemene voorwaarden