+31 76 5716333

GEVELRENOVATIE VOOR VILLA IN HUIZEN NA ACHTERSTALLIG ONDERHOUD

Beoordelen scheurpatroon in buitengevelisolatie Huizen

De villa in Huizen ligt prachtig, vlak bij bossen, heide en een meanderende beek. Zo’n twintig jaar geleden was het gebouw voorzien van een buitengevelisolatiesysteem. Sindsdien was er echter nauwelijks onderhoud uitgevoerd. Dat wreekte zich.

De eigenaar nam contact op met Afbouw Gevelsupport om een plan van aanpak voor herstel en onderhoud te bepalen. Uit ons onderzoek bleek dat de afwerking diverse schades vertoonde en met name de toplaag in zeer slechte staat was.

Tijdens de inspectie hebben we onder meer het stucwerk binnen beoordeeld en de gepleisterde afwerking aan de buitenkant. Tegelijkertijd hebben we naar lekkages gekeken en naar de bouwkundige aansluitingen.

Beoordeling, begeleiding, inspecties

De uiteindelijke lijst met gebreken aan en in de villa was lang, variërend van afbladderende spachtelpleister op de gevels en enkele lekkages tot achterstallig schilderonderhoud en rotten van houtwerk in de kozijnen en dakrand.

Tijdens een bouwvergadering bespraken we met alle betrokkenen de aanpak van het herstel van de gevel. Uiteindelijk is besloten de gehele pleisterlaag van het gevelisolatiesysteem te vervangen. Zo werd het ook mogelijk de aansluiting van het gevelisolatiesysteem rond de kozijnen op de onderconstructie waterdicht te maken.

Wij hebben die werkzaamheden begeleid. Om te voorkomen dat er opnieuw achterstallig onderhoud kan ontstaan, voeren wij sinds oplevering periodieke onderhoudsinspecties uit. De villa ligt er nu weer prachtig bij.

Controle vochtgehalte in onderconstructie buitengevelisolatie Huizen
Projectcontrole renovatie buitengevelisolatie Huizen

AFBOUW GEVELSUPPORT

Heusing 16   Breda
Postbus 3349   4800 DH Breda
Google maps

Openingstijden

Maandag 08.00 - 18.00
Dinsdag 08.00 - 18.00
Woensdag 08.00 - 18.00
Donderdag 08.00 - 18.00
Vrijdag 08.00 - 18.00

Contact

+31 76 5716333
WhatsApp

info@afbouw-gevelsupport.nl

© Copyright Afbouw Gevelsupport | Privacybeleid | Algemene voorwaarden