+31 76 5716333

HERSTEL GEVELS PARTICULIERE WONING DANKZIJ VERBETERDE STUCDETAILS

Vochtschade gevelstucwerk maaiveld

De dienstverlening van Afbouw Gevelsupport is ook voor particulieren interessant. Zo vroeg een mevrouw uit Etten-Leur ons of wij haar tien jaar oude woning wilden inspecteren, omdat er in haar ogen nogal wat gebreken waren. Ze had gelijk.

Uit ons onderzoek bleek dat de oorzaak van schade en scheurvorming aan de stucgevels te maken had met onjuiste stucdetails in combinatie met een ondeugdelijke uitvoering van bouwkundige- en afbouwwerkzaamheden.

Met name in het maaiveld, waar geen waterkering was aangebracht. Dit leidde op meer plaatsen tot overmatige wateropname in de pleisterlagen waardoor deze loskwamen, scheurden en/of de samenhang was verloren.


Controle optrekkend vocht gevelstucwerk
Vochtschade gevelstucwerk door ontbreken muurafdekker

Tevreden opdrachtgever

Wij adviseerden de bestaande sierpleisterafwerklaag volledig te vervangen en plaatselijk, op diepte van de raaplaag, de benodigde reparaties en detailverbeteringen uit te voeren. Ook moesten na zoveel jaar de bestaande kitafdichtingen worden vervangen.

Verder was het nodig bovenop de tuinmuur een waterkerende coating aan te brengen en nuttig om de buitenkant van deze muur van een graffitibeschermlaag te voorzien.

Wij hebben onze adviezen in een werkplan vastgelegd en uitgewerkt ten behoeve (en ter werkvoorbereiding) van een stucadoorsbedrijf. Met een duidelijk werkplan kon dit bedrijf makkelijk door de opdrachtgever worden gekozen. Uiteindelijk hebben we ook het herstelwerk begeleid.

En na afronding van deze werkzaamheden, kregen we opdracht de conditie van de stucgevels periodiek te monitoren. Het is altijd fijn waardering te krijgen van een tevreden opdrachtgever en op deze manier te mogen blijven helpen bij het technisch beheer en onderhoud van de gevels.


AFBOUW GEVELSUPPORT

Heusing 16   Breda
Postbus 3349   4800 DH Breda
Google maps

Openingstijden

Maandag 08.00 - 18.00
Dinsdag 08.00 - 18.00
Woensdag 08.00 - 18.00
Donderdag 08.00 - 18.00
Vrijdag 08.00 - 18.00

Contact

+31 76 5716333
WhatsApp

info@afbouw-gevelsupport.nl

© Copyright Afbouw Gevelsupport | Privacybeleid | Algemene voorwaarden