+31 76 5716333

NA KWALITEITSCONTROLE PARKEERGARAGE VOLDOET TEGELWERK AAN HOGE EISEN

Hechting van nieuw tegelwerk

Parkeergarages zijn openbare gebouwen die intensief worden gebruikt. De afwerking van wanden en andere bouwdelen moet dan ook voldoen aan hoge eisen. De gemeente Rotterdam had het vermoeden dat de hechting van nieuw tegelwerk in één van haar parkeergarages niet voldoende was.

Meestal ontstaat een discussie daarover nadat een behoorlijk deel van het werk is afgerond. De tegels waren in dit geval deels gelijmd op een ondergrond van cementgebonden stukadoorswerk en deels direct op een betonnen ondergrond.

Bij de eerste deel-oplevering vroeg de gemeente, als opdrachtgever, het tegelbedrijf de hechting van de tegels aan te tonen. Die schakelde Afbouw Gevelsupport in als onafhankelijke instantie om deze kwaliteitscontrole uit te voeren.

Voldoen aan hoge eisen

Uit metingen bleek dat enkele vlakken in de garage niet voldeden aan de gestelde eisen. Aan de hand van die gegevens werd verzocht om meerdere, reeds uitgevoerde werkfases, waaronder de toiletten en het trappenhuis, ook te controleren.

Wij hebben het tegelbedrijf, de lijmleverancier en andere betrokken projectpartijen op basis van meerdere meetresultaten de oorzaken kunnen aanwijzen van onvoldoende hechting in bepaalde tegelvlakken. Mede naar aanleiding van onze metingen, werden nieuwe, verbeterde afspraken gemaakt voor de hechting.

Hierna is de werkwijze aangepast en hebben wij de hechting van uitgevoerde werkzaamheden telkens gecontroleerd. Het voldoet inmiddels helemaal aan de hoge eisen.

Controle hechting tegelwerk
Beoordelen trekproef tegelwerk

AFBOUW GEVELSUPPORT

Heusing 16   Breda
Postbus 3349   4800 DH Breda
Google maps

Openingstijden

Maandag 08.00 - 18.00
Dinsdag 08.00 - 18.00
Woensdag 08.00 - 18.00
Donderdag 08.00 - 18.00
Vrijdag 08.00 - 18.00

Contact

+31 76 5716333
WhatsApp

info@afbouw-gevelsupport.nl

© Copyright Afbouw Gevelsupport | Privacybeleid | Algemene voorwaarden