Thijs Dercksen

In mijn schooltijd was het al snel duidelijk dat ik later iets in de bouw wilde gaan doen. Ik koos daarom voor de LTS opleiding bouwtechniek timmeren en metselen. Tijdens die opleiding(en) kon ik elke vrijdag bij de lokale aannemer werken als krullenjongen. Het maakte mij niet uit wat ik moest doen, ik wilde graag betrokken zijn bij het bouwproces. Zo kwam ik veel andere bouwdisciplines tegen en raakte erg onder de indruk van de stukadoor hoe hij van een emmer met natte gips een mooie strakke wand kon maken. Ik besloot om na het behalen van mijn timmerdiploma’s aansluitend ook mijn stukadoorsdiploma te gaan halen.

Thijs Dercksen

Met een diploma op zak ben ik in 2008 mijn eigen stukadoorsbedrijf begonnen. Een bewuste keuze om zelf het hele proces van aanvraag tot oplevering te kunnen regelen. In het begin werkte ik veel voor aannemers, maar mijn kracht lag bij het begeleiden en uitvoeren van werk voor de particuliere klant. Goed luisteren naar de klantwens in plaats van meters maken met de best mogelijke marge. Juist door de informatie en toelichting aan klanten kreeg ik zelf meer interesse in theorie van het afbouwvak en met name in de afwerking van stucgevels.

Nadat ik ongeveer 10 jaar zelfstandig was geweest, vond ik werk dat meer gericht was op theorie. Ik ben ruim 3 jaar technisch commercieel adviseur geweest bij een leverancier van afbouwmaterialen, en maakte daar projectgebonden adviesboeken en detailtekeningen. Een belangrijk stukje theorie in de voorbereiding van projecten, maar hoe langer ik dat deed, hoe meer ik de aansluiting en communicatie naar uitvoering en praktijk ging missen. Ik kreeg vervolgens de kans om voor het aanbrengen van buitengevelisolatie bij een afbouwbedrijf calculatie en werkvoorbereiding te verzorgen. Zoekend naar een goede mix van theorie en praktijk was dat een tussenstap. Bij Afbouw Gevelsupport heb ik die goede mix nu gevonden en kan ik mijn ervaring benutten in het beoordelen en ondersteunen bij werk in uitvoering.

Ik vind het belangrijk om op een open en transparante manier toelichting te geven op stukadoorswerk en keuzes die daarbij in projecten (liefst al bij de voorbereiding) worden gemaakt. Daar ligt mijn hart en dat is mijn passie.

T. Dercksen

Ervaring en opleiding

  • LTS Bouwtechniek timmeren en metselen
  • MTS Allround Timmerman & Allround Stukadoor
  • Eigenaar en oprichter Stukadoorsbedrijf Thijs Dercksen
  • Technisch commercieel adviseur gevel,- en stucsystemen Knauf
  • Calculator-werkvoorbereider Eilers Afbouw