+31 76 5716333

TNO ONDERZOEK

Leveranciers zijn continu bezig afbouwmaterialen, pleistersystemen en isolerende gevelsystemen met diverse afwerkingen te verbeteren. Bijvoorbeeld door nieuwe functionele eigenschappen te ontwikkelen die beter zijn voor het milieu.

Of om tegemoet te komen aan veranderende Europese regelgeving voor bouwmaterialen. Samen met afbouwleveranciers en diverse instituten onderzoekt Afbouw Gevelsupport nieuwe afbouwproducten en de toepassing ervan.


TNO onderzoek

Samen met TNO hebben we onder meer onderzocht hoe het gebruik van vernieuwde additieven in coating producten, algengroei kan tegengaan. Deze zogenoemde biociden kunnen zodanig worden ingezet, dat ze alleen actief zijn als er ook daadwerkelijk substantiële vochtopname of algengroei in of op de afwerklaag plaatsvindt.

In de praktijk is deze nanotechnologie terug te vinden in vuil- en algenwerende verven en sierpleisters die tegelijkertijd ook milieuvriendelijk zijn. In bijvoorbeeld pleistersystemen die vochtigheid en klimaat reguleren. Of in pleistersystemen met een dusdanige samenstelling dat ze optimaal geschikt zijn om zouten uit muren te accumuleren of te transporteren.

Op een andere schaalgrootte kijken we naar de geschiktheid van nieuwe afwerklagen, afzonderlijk en als onderdeel van complete gevelsystemen. De onderzoeksresultaten en verbeterde producteigenschappen passen we toe in onze advisering. Zo zijn onze klanten er altijd van verzekerd dat we de nieuwste ontwikkelingen en inzichten toepassen in hun projecten.

Innovatie voor verbeterde prestatie van materialen.


AFBOUW GEVELSUPPORT

Heusing 16   Breda
Postbus 3349   4800 DH Breda
Google maps

Openingstijden

Maandag 08.00 - 18.00
Dinsdag 08.00 - 18.00
Woensdag 08.00 - 18.00
Donderdag 08.00 - 18.00
Vrijdag 08.00 - 18.00

Contact

+31 76 5716333
WhatsApp

info@afbouw-gevelsupport.nl

© Copyright Afbouw Gevelsupport | Privacybeleid | Algemene voorwaarden